Water weblog

Guido van der Wedden

Delfland beschermt vaarwegen tegen lage bruggen!

Per september trekt de provincie Zuid-Holland de bescherming van de vaarwegen in. Watersporters waren bang dat het daarmee makkelijker zou zijn om lage bruggen in ons gebied te bouwen, die de vaarwegen zouden blokkeren. Die zorgen zijn ongegrond: het hoogheemraadschap van Delfland wordt weliswaar geen vaarwegbeheerder, maar krijgt wel een regiefunctie en daar wordt actief invulling aangegeven, inclusief bescherming tegen lage bruggen. Een hele verbetering, volgens de AWP Delfland, want de provincie handhaafde al jaren niet meer op haar eigen vaarwegverordening.

De AWP Delfland stelde uit zorg over afsluiting van nog meer vaarwegen door lage bruggen in juli samen met de VVD schriftelijke vragen aan dijkgraaf en hoogheemraden. Uit de beantwoording blijkt nu dat de bedoeling van de provincie is dat gemeentes in de toekomst in hun bestemmingsplannen de brughoogtes gaan beschermen. Het bijwerken van bestemmingsplannen kan nog wel tien jaar duren, maar Delfland zit niet stil: "In de tussentijd houden we via vergunningverlening in de gaten dat er geen lage bruggen/versmallingen/dempingen in vaarwateren worden vergund."

Ik ben tevreden met deze beantwoording. De tijd zal leren hoe een en ander gaat uitwerken. In elk geval een taak voor alle watersporters om alle nieuwe bestemmingsplannen in ons gebied goed in de gaten te houden en te zorgen dat hier voldoende bescherming voor de bruggen in wordt opgenomen!

Nieuwe brug ontsluiting Harnaschpolder: veel te laag door gebrek aan handhaving van provincie, en ontbreken visie gemeenten Delft en Midden-Delfland

Weergaven: 303

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden