Water weblog

Guido van der Wedden

Acht inwoners West Betuwe op lijst AWPenLRR

Op 20 maart a.s. zijn er weer waterschapsverkiezingen. De partij AWPenLRR niet politiek, wel lokaal, heeft de lijst bekendgemaakt waarop maarliefst acht West Betuwenaren staan. De lijst is samengesteld uit kandidatenmet bestuurlijke ervaring of een technische achtergrond: de lijst is niet politiek, maar wel lokaal en deskundig!

De AWPenLRR hebben tot doel de lokale stem van de inwoners te vertolken in het bestuur van het Waterschap Rivierenland. Door deze samenvoeging gaan beide groeperingen hun krachten bundelen voor de komende verkiezingen om de lokale stem in het bestuur in te brengen. Bij de komende verkiezingen komen ze uit onder de naam ‘AWPenLRR niet politiek, wel lokaal’.

West Betuwe goed vertegenwoordigd!

Op de lijst van AWPenLRR staan maarliefst 8 kandidaten uit West Betuwe. De hoogste, op plaats 4, is Guido van der Wedden, rivierwaterbouwkundig ingenieur uit Enspijk. Op nummer 10 staat Koos van der Eijk uit Deil. Ook de nummers 15, 17, 20, 24, 25 en 28 komen uit West Betuwe. 

De eerste zes kandidaten van de AWPenLRR

Het AWPenLRR gericht op waterschapbesturen

De AWPenLRR is met opzet geen partij zoals u die kent uit de landelijke politiek. De AWPenLRR doet dan ook niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen, de provinciale of landelijke verkiezingen. De AWPenLRR onderscheidt zich daarin van alle andere partijen, waar u op kunt stemmen bij de waterschapsverkiezingen. Op de AWPenLRR stemt u vanwege haar onafhankelijkheid,  lokale betrokkenheid en deskundigheid.

De AWPenLRR is er voor alle inwoners in het gebied en zet zich in om de aandachtspunten die in de verschillende delen van het uitgestrekte Rivierengebied aan de orde zijn ook in te brengen in het bestuurlijk overleg. De komende jaren moeten vele kilometers dijk versterkt worden en dat heeft ingrijpende gevolgen voor onze inwoners. Daarnaast staan we voor nieuwe uitdagingen, zoals de klimaat- en energiedoelstellingen. We zullen volop moeten gaan inzetten op duurzame, innovatieve en slimme technieken. Ook krijgen we in de komende bestuursperiode te maken met de omgevingswet, hetgeen veel uitdagingen met zich meebrengt, zowel op ambtelijk als ook op bestuurlijk niveau.

‘AWPenLRR niet politiek, wel lokaal’ is daarmee de logische titel van het verkiezingsprogramma van de AWPenLRR  voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019.

De top 10 van de lijst is als volgt:

  1. Stefan Daamen (Nijmegen)
  2. Lea Manders (Arnhem)
  3. Jan Obbema (Overbetuwe)
  4. Guido van der Wedden (West Betuwe)
  5. Olaf van Hulst (Boven-Leeuwen)
  6. Heidi van Oord (Ammerzoden)
  7. Tamara Hoogesteger (Gorinchem)
  8. Teus Meijdam (Leerdam)
  9. Maarten Daalder (Maasdriel)
  10. Koos van der Eijk (West Betuwe)

Weergaven: 256

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden