Water weblog

Guido van der Wedden

AWP en LRR samen verder in Rivierenland

De groeperingen AWP en LRR, beide vertegenwoordigd in het huidige algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland, gaan samenwerken richting de komende verkiezingen. In maart 2019 zijn er weer verkiezingen voor nieuwe besturen van de waterschappen, dus ook in Rivierenland.

AWP Rivierenland is een afdeling van de Algemene Waterschapspartij (AWP) (zie www.stemAWP.nu), met als doel een lokale, niet politieke inbreng in het waterschapsbestuur te borgen. De LRR is door Lokale partijen opgericht partij met als missie de lokale belangen van de burgers te vertegenwoordigen in het waterschapsbestuur.

Beide partijen hebben tot doel de lokale stem van de burger te vertolken in het bestuur van het Waterschap Rivierenland. Bij de komende verkiezingen komen ze uit onder de naam AWPenLRR. Door deze samenvoeging gaan beide groeperingen hun krachten bundelen voor de komende verkiezingen om zo gezamenlijk de lokale stem in het bestuur in te brengen.

 

Het AWPenLRR verkiezingsprogramma in het kort

De AWPenLRR is met opzet geen partij zoals u die kent uit de landelijke politiek. De AWPenLRR doet dan ook niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen, de provinciale of landelijke verkiezingen. De AWPenLRR onderscheidt zich van alle andere partijen waar u op kunt stemmen bij de waterschapsverkiezingen. Op de AWPenLRR stemt u vanwege haar onafhankelijkheid, lokale betrokkenheid en deskundigheid.

 

‘AWPenLRR niet politiek, wel lokaal’ is daarmee de logische titel van het verkiezingsprogramma van de AWPenLRR voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019.

 

De vijf speerpunten van de AWPenLRR

Ons verkiezingsprogramma is gebouwd op vijf speerpunten. Deze speerpunten zijn afgeleid van de, door de AWP opgestelde speerpunten. De speerpunten vormen samen de paraplu waaronder al onze verkiezingsthema’s passen.

 

  1. Voor de toekomst van onze kinderen

ook zij hebben recht op droge voeten en schoon water.

  1. Mensen echt serieus nemen

de AWPenLRR wil dat uw stem gehoord wordt, zodat u bepaalt wat er in uw omgeving gebeurd en niet de landelijke politiek.

  1. Wateroverlast door hoosbuien slim aanpakken

de AWPenLRR wil dat de gevolgen van hoosbuien binnen de perken blijft door, samen met gemeenten, lokaal passende maatregelen te bedenken en uit te voeren.

  1. Gezond water

de AWPenLRR gaat voor gezond water voor mens, dier en natuur zonder viezigheid, met passend maatwerk waarbij aandacht is voor lokale verschillen.

  1. Plezier met water

de AWPenLRR wil dat mensen kunnen genieten van water in het rivierengebied en haar rijkdom beleven, tegen aanvaardbare kosten.

Weergaven: 99

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2020   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden