Water weblog

Guido van der Wedden

Beleef waar een klein land groot in is: water in Madurodam

Afgelopen zaterdag opende het vernieuwde Madurodam zijn deuren na een grootschalige renovatie. Belangrijkste verandering voor de bezoekers is dat er diverse interactieve attracties bijgekomen zijn, met als thema 'Beleef waar een klein land groot in is'.

 

Een groot deel van de nieuwe attracties in dit thema, betreft dan ook attracties die iets met water te maken hebben. Zo kunnen bezoekers bij de zogenaamde 'waterweg' hun eigen schip loodsen door sluizen, langs molens en onder bruggen door. Ze leren daarbij hoe al deze waterstaatkundige werken precies functioneren.

 

 

Ook de bescherming van Nederland tegen een stormvloed van water kan men zelf meemaken: het land loopt bijna onder water, maar door zelf (op tijd!) de sluizen van de Oosterscheldekering te bedienen, wordt voorkomen dat de dijk doorbreekt en het dorpje achter de dijk onder water komt te staan.

 

 

Overigens is de waterhuishouding in Madurodam zelf niet helemaal op orde, de waterstand in de Delftse grachten staat zo hoog, dat de woningen aan de Voldersgracht onder water staan:

 

 

 

Meer foto's uit Madurodam hier.

Weergaven: 489

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2020   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden