Water weblog

Guido van der Wedden

Alternatieve route afsluiting Buitenwatersloot te Delft

Vandaag, 6 mei, ga ik de alternatieve route, via het Westland naar Delft, varen. Ben benieuwd naar de aangebrachte aanpassingen. 

Weergaven: 434

Reactie van Guido op 6 Mei 2011 op 17.31

Ik ben benieuwd naar je bevindingen, Wim.

 

Zie ook mijn bericht 'Spoorbouwer laat watersporters in de kou staan' en de reacties daarop onderaan. Inmiddels is bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het advies van de bezwarencommissie heeft overgenomen. De provincie is intern op zoek naar een afdeling of persoon die het project 'verbeteren alternatieve route' kan gaan trekken. Ik vrees dan ook dat er tot nu toe buiten nog weinig tot niets gebeurd is.

 

Op 31 mei heb ik overigens een gesprek met ambtenaren van het hoogheemraadschap van Delfland om te horen hoe het staat met de zaken die Delfland zou moeten oppakken. Ik houd je op de hoogte.

Reactie van Wim Warbout op 6 Mei 2011 op 21.24

Beste Guido,

Nu ik ben thuis, en heb het dus overleefd! Maar ik heb nog geen wezenlijke verbeteringen kunnen waarnemen. Ik heb dus een schip van 21m meter en kom in de problemen op de kruising van de Zijde en de Zweth, daar ligt op de kruising 4 of 5 rondvaartboten. Hoe kun je het verzinnen om daar ligplaats te verlenen. Het was daar altijd een "crime" maar als het wat drukker gaat worden, bijv in de weekend en een "slechte wind" ........

Reactie van Wim Warbout op 6 Mei 2011 op 21.33

Op de trip richting Delft dus was er bijna geen vaarverkeer, de haakse bochten bij Sion zijn en waren dus onoverzichtelijk. Op de terug weg heeft er wel een jachtje in de bocht tegen ons aangezeten. Dit ondanks ons waarschuwings signaal van 1 lange stoot. Maar ik denk niet dat ze begrepen wat een lange stoot betekent??Wat wel duidelijk heeft geholpen bij die 2e bocht dat is het snoeien van die boom daar op de hoek, maar dat was verleden jaar al het geval. Tussen die 2 haakse bochten zou een snoeischaar ook wel op zijn plaats zijn.

Verder zou ik borden plaatsen voor die haakse bochten. Trouwens voor de 1e bocht ligt ook een vrij groot jacht!! Ook niet echt ideaal. En ja dan die wrakken, slecht gemeerd in Sion/Rijswijk , al drijf je voorbij dan trek je ze van de kant.Weg ermee toch.....

Reactie van Wim Warbout op 6 Mei 2011 op 21.36

Samenvattend er is in mijn beleving nog niets gebeurd aan het bevaarbaarder maken van een route die ik geen alternatieve route vind. En de Buitenwatersloot zit gewoon op"slot", men gaat over tot de orde van de dag;" drinken een glas, doen een plas en ze laten het erbij zoals het was"!!!!

Inmiddels heb ik al 3 potentiele klanten gehad voor een rondje Delft en die heb ik maar naar een andere stad verwezen, helaas voor Delft en voor mij!

Reactie van Wim Warbout op 6 Mei 2011 op 21.37
Bedankt voor je toezeggingen Guido. Heel veel sterkte.
Reactie van Guido op 6 Mei 2011 op 21.47

Beste Wim, dank voor je bericht. Het is jammer dat er inderdaad nog weinig te zien is van verbetering op de route, afgezien van wat snoeiwerk. We houden de vinger aan de pols, hierbij een link naar de inventarisatie van knelpunten die we samen met aannemer CrommeLijn hebben gemaakt en waarmee we nu proberen bij Delfland en de provincie voor elkaar te krijgen dat de route wordt verbeterd. Laten we hopen dat deze verbeteringen zo snel mogelijk worden gerealiseerd!

Groeten,
Guido

Reactie van Guido op 31 Mei 2011 op 19.23

Vandaag met Delfland een positief gesprek gehad over het eerder genoemde lijstje met knelpunten. De volgende zaken gaat Delfland oppakken:

  • Delfland gaat in overleg met de provincie over de gevaarlijke 'uitrit'situatie bij de monding van de Kerstanjewetering (nautisch beheer bij Delfland) in het Rijn-Schiekanaal (nautisch beheer bij de provincie).
  • Delfland gaat ter plaatse kijken bij de brug in de N223 over de Groeneveldsche- of Monsterwatering om te zien of het hier, vanwege de slechte zichtlijn komend vanaf het zuiden, nodig is om een voorrangsregeling met bebording te plaatsen.
  • Delfland gaat kijken bij de haakse hoek tussen de Zweth en Noordhoornsche Watering waar stortstenen liggen om te zien of hier mogelijk een waarschuwingsbord ('stapvoets varen') moet komen, of, beter nog, een hoekspiegel, zodat de grotere schepen die hier nu verwacht worden en die zoals bussen/ vrachtwagens de hoek zullen snijden die hoek om zullen kunnen kijken. De stortstenen mogen hoogstwaarschijnlijk van de waterkeringbeheerder niet wijken.
  • Delfland heeft gekeken bij het onder water liggende rooster en stalen bint in de Dulder nabij het gemaal; dit rooster heeft een functie, maar er zal nog bezien worden of hier iets aan gedaan kan worden om schade aan de schepen te voorkomen.
  • Delfland heeft de eigenaren van het overhangende (en zichtbelemmerende) groen in de Kerstanjewetering al aangeschreven en zal hier handhaven.
  • Delfland gaat kijken of bij de Korperhoekse brug (eerste brug over de Zijde komend vanuit het zuiden, nabij Schipluiden), waar de omvaarroute begint, een bord geplaatst kan worden in de trant van "Buitenwatersloot in Delft afgesloten tot 2016. Omvaarroute via Zijde, Monsterwatering, Zweth, en Kerstanjewetering. Maximale doorvaart 1 m xx."
Ik heb deze informatie ook doorgestuurd naar de persoon bij de provincie die het verbeteren van de alternatieve route gaat trekken en er op aangedrongen zo snel mogelijk tot actie over te gaan, het vaarseizoen is immers al lang en breed begonnen!
Reactie van Guido op 11 Juni 2011 op 9.13

Van Wim Warbout ontving ik nog dit bericht:

 

"Mooie dingen heb je afgesproken Guido, maar je bent volgens mij nog wat vergeten.

Ik heb het al meer aangegeven maar de situatie op de Kruissing van de Zweth/Kromme Zweth met de Groeneveldse of Monsterse watering is nautisch niet verantwoord.

Het water is daar al niet zo breed en de gemeerde schepen vormen daar echt een obstakel. Ik denk dat het juridisch ook niet kan, kijk het APR daar maar op na.

Volgens mij komt de uitgever van de ligplaatsen ( zij die het ligplaatsen beleid bepalen)daar met een probleem mocht er daar schade gevaren worden.

Ik denk dat met de eigenaren gesproken moet worden voor een alternatieve plaats.

Mvgr Wim Warbout"

 

Ik zal dit punt mee inbrengen!

Reactie van Wim Warbout op 11 Juni 2011 op 14.33

En nu je toch gaat overleggen;

- wat te denken van een oploopverbod in de Noordhoornsewatering en Kerstanje van en tot de eerste haakse bocht tot de kruising met de Schie???

-Wrakopruiming in datzelfde gedeelte???

Mvgr Wim Warbout

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden