Water weblog

Guido van der Wedden

Eefje Sandmann
  • Vrouw
  • Eindhoven
  • Nederland

De vrienden van Eefje Sandmann

  • Guido
 

De pagina van Eefje Sandmann

De blog van Eefje Sandmann

Van Hollandse bodem

In het Hollandse paradijs van rivieren, beekjes, plassen en sloten hebben de muskusratten, ook wel waterkonijnen genoemd, hun ideale leefomgeving gevonden. De muskusrat komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is door jagers in het begin van de twintigste eeuw meegenomen naar Europa. Hier planten de muskusratten zich voort als konijnen. Ze krijgen drie keer per jaar jongen en…
Doorgaan

Geplaatst op 8 November 2010 om 10.00 — 18 commentaren

Prikbord (2 commentaren)

Hans A.J. Middendorp gaf Eefje Sandmann om 1:49pm on Maart 14, 2011 een cadeau...
Cadeau
Deze 'wanten' lijken wel ovenhandschoenen! Is het bont nog bruikbaar bij de gangbare & verwerpelijke 'verdrink' methode, waarbij het kadaver soms wel 5 dagen in het water ligt?
Op 17 Maart 2011 om 20.01 zei Eefje Sandmann...

Bedankt voor uw reactie!

Bij het ontwerp heb ik vooral rekening gehouden met de vorm van het materiaal en het produceren van zo weinig mogelijk afval (geen). Daarbij dit ontwerp in sociale werkvoorzieningen gemaakt kunnen worden.

Samen met de bestrijdingsdienst, waar ik destijds ben geweest, heb ik uitgerekend dat ongeveer 60% van de vangst zeker bruikbaar is. Hierbij hebben we rekening gehouden dat de kooien in een aantal gebieden niet elke dag geleegd worden. Ook zal het in de warme zomermaanden wat moeilijker zijn.

Toch is daar makkelijk mee te werken. De gebieden waar elke dag de kooien worden gecontroleerd zijn bekend en elke bestrijder heeft zijn of haar eigen gebied. De muskusratten hoeven na het ophalen dus niet uitgezocht te worden, enkel de rayons en gebieden en daarmee de desbetreffende bestrijder. Alle muskusratten (uitzonderingen daargelaten) hiervan zullen dan bruikbaar zijn. De vangsten van de andere gebieden gaan direct de kliko in. Het aantal gebieden dat nog bruikbare muskusratten oplevert zal in de wintermaanden groter zijn dan in juli en augustus.

 

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

 
 
 

© 2023   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden