Water weblog

Guido van der Wedden

Delft goed vertegenwoordigd op lijst AWP Delfland

De Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland heeft de volgorde van  de lijst voor de waterschapsverkiezingen vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door de huidige fractievoorzitter, Hans Middendorp uit Voorburg. Op de lijst staat een aantal Delftenaren: waterbouwkundige en watersporter Guido van der Wedden staat op plaats 3 en oud-roeiwereldkampioen Poul de Haan op plaats 8.

Ook Delftenaar Sjef van Put, oprichter en voorzitter van de Delftse Ouderen Partij, staat op de lijst. Aad Meuleman, bekend als fractievoorzitter van Stadsbelangen Delft, staat als lijstduwer op de lijst: hij steunt de beginselen van de AWP Delfland. De lijst is een mix van deskundige, betrokken en onafhankelijke vertegenwoordigers uit het hele gebied. Guido van der Wedden: "Onze kandidaten zijn óf deskundig op het gebied van het werk van de waterschappen, hebben dus verstand van zake, óf ze zijn zeer betrokken bij de inwoners van het waterschap, ze weten wat er speelt. En bij voorkeur beide natuurlijk." 

De AWP Delfland kreeg bij de vorige waterschapsverkiezingen in 2008 maarliefst 3 zetels in het waterschapsbestuur en heeft sindsdien actief bijgedragen aan het bestuur van Delfland. In 2015 hoopt de partij dit aantal te overtreffen om ook verantwoordelijkheid in het dagelijks bestuur van het waterschap te kunnen nemen.

De volgorde van de lijst is op professionele manier door een onafhankelijke commissie bepaald. Bij de AWP Delfland dus uitdrukkelijk géén politiek gekonkel of achterkamertjespolitiek.

De volledige top 9, met links naar meer informatie over de kandidaten, is als volgt:

  1. Hans Middendorp (Voorburg)
  2. Antoinette Jans (Den Haag)
  3. Guido van der Wedden (Delft)
  4. Jan de Nooij (De Lier)
  5. Leo Boekestijn (De Lier)
  6. Ko Heijboer (Maassluis)
  7. Frans van Kasteren (Rijswijk)
  8. Poul de Haan (Delft)
  9. Peter Ruijs (Den Haag)

Meer informatie per kandidaat en de volledige lijst zijn te vinden op de site van de AWP Delfland. De volgorde van de nummers vanaf 10 moet nog definitief worden vastgesteld.

Weergaven: 101

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden