Water weblog

Guido van der Wedden

De AWPenLRR niet politiek, wel lokaal heeft bij de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 helaas maar één van de drie zetels weten te behouden. De hoge opkomst hebben we helaas niet kunnen omzetten in zetelwinst. Uiteraard zal de AWPenLRR met de ene zetel het lokale en deskundige geluid in het waterschapsbestuur zo goed mogelijk laten doorklinken en uw belang als burger behartigen!

Landelijke thema’s als de energienota en de pensioenen hebben de waterschapsverkiezingen overschaduwd. Veel kiezers neigen sterk om hun stem voor het waterschapsbestuur gewoontegetrouw aan de politieke partij te geven die ze ook voor de provinciale staten kiezen. De provinciale statenverkiezing wordt door de koppeling met de Eerste Kamerverkiezing overschaduwd door de landelijke politieke thema's.

Daarom vindt het landelijk bestuur van de AWP dat de waterschapsverkiezingen om een constitutionele ‘upgrade’ vragen door een betere ontvlechting van regionale en landelijke politiek. De waterschapsverkiezingen zijn wellicht beter te combineren met de gemeenteraadsverkiezingen. Daardoor komt de focus veel meer op de lokale en de regionale politiek. Dan hoeven de bestuurskandidaten voor de waterschappen niet meer in de schaduw van grote landelijke politieke thema’s campagne te voeren.

Zelf heb ik 1245 stemmen gekregen in waterschap Rivierenland. In mijn gemeente West Betuwe heeft 11% op de AWPenLRR gestemd. Langs deze weg wil ik al mijn kiezers hartelijk danken voor hun steun. Mocht ik jullie komende vier jaar ergens mee kunnen helpen, dan kunnen jullie via mij contact opnemen met de AWPenLRR.

Voorkeurstemmen op mij per gemeente in Rivierenland

In Delfland stond ik als lijstduwer op de lijst, ook de 189 kiezers die daar op mij gestemd hebben: hartelijk dank! Als ik iets voor jullie kan betekenen richting de fractie AWP Delfland, hoor ik dat graag!

Zie ook dit bericht over de uitslag van de AWP in het hele land.

Zie voor de volledige uitslag de website van waterschap Rivierenland.

Weergaven: 48

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden