Water weblog

Guido van der Wedden

Stinkend, rottend blad verwijderd dankzij AWP Delfland

Delft verwijdert bladeren: snel einde aan stankoverlast Prof. Telderslaan Delft

Maanden zijn de bewoners van de Prof. Telderslaan te Delft geplaagd door stankoverlast. Volgens Peet Traub van de Belangenorganisatie Wippolder Zuid, werd hij steeds heen en weer verwezen tussen de gemeente en Delfland. Ondertussen gebeurde er niets. Ik nam na het lezen van een artikel in krant contact met dhr. Traub op en beloofde bij het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden aan te dringen op een snelle oplossing. Dhr. Traub reageerde, na maandenlang niet geholpen te zijn, hierop gelaten: "het zou een wonder zijn als er nu wel wat gebeurt
".


Daags daarop heeft mijn collega Hans Middendorp van de AWP Delfland in de commissie Watersystemen - kwaliteit en kwantiteit aandacht voor dit onderwerp gevraagd aan hoogheemraden Arie van den Berg en Ingrid ter Woorst.

Het wonder waar de Belangenorganisatie op hoopte lijkt geschiedt: na onderzoek door Delfland, blijken rottende herfstbladeren de oorzaak. De gemeente zal deze bladeren nu verwijderen zodra het weer het toelaat, zo meldt Delfland op de website. Delfland zegt verder op de website het te betreuren dat het probleem niet eerder verholpen kon worden. Daar sluit ik me bij aan. Het is heel vervelend als de klachten van burgers maandenlang niet serieus genomen worden. Als AWP Delfland proberen wij aanspreekbaar te zijn voor alle inwoners van Delfland en hen zo te helpen voor hun belangen op te komen en zoals je ziet kan dit snel tot een oplossing leiden.

De bewoners zijn blij met de oplossing maar vragen zich af of alle vis in het water nu dood is door het zure water. Delfland kan mogelijk nieuwe vis uitzetten. Ik ben nagegaan of dit mogelijk is en wacht nog op een reactie.

Weergaven: 152

Reactie van Guido op 24 December 2010 op 18.59
Zie ook dit bericht in het AD.

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2023   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden