Water weblog

Guido van der Wedden

Strijp twee jaar open voor scheepjes

Het is nu officieel: het Delflandse college heeft besloten de Strijp en de Reijnerwatering onder voorwaarden open te stellen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van mij in vervulling, waar mij ik sinds 2014 namens de AWP Delfland voor in heb gezet.

De Strijp en de Reijnerwatering vormen een verbinding tussen de vaarwateren in Den Haag en in het Westland en Midden Delfland. Door de openstelling kunnen mensen straks met kleine boten (vanwege geringe diepte en brughoogten) ook gemotoriseerd varen vanuit Den Haag naar het Westland. Er is gekozen voor eenrichtingsverkeer omdat twee boten die elkaar willen passeren, dicht tegen de oever varen en dan beschadigen ze vrijwel zeker de waterplanten. Bovendien zijn de Strijp en de Reijnerwatering te smal en te onoverzichtelijk om hier veilig en vlot langs elkaar te kunnen varen.

Tot eenrichtingverkeer is met name besloten omdat de wateren voor een ecologische verbinding zorgen tussen het Haagse water en de wateren in het Westland en Midden-Delfland. Om de waternatuur te sparen worden de Strijp en de Reijnerwatering gesloten tussen 15 april en 15 juni. In deze periode is de waternatuur nog teer en jong, vanaf half juni weten we dat de waternatuur wel tegen een stootje kan. De gesloten periode in het voorjaar is specifiek bedoeld voor de beschermende kraamkamerfunctie die de waterplanten dan hebben voor jonge vis.

De openstelling vanaf half juni is voor een proefperiode van twee jaar. Gedurende de twee jaar wordt gemonitord wat de effecten zijn op de waternatuur. De gesloten periode gaat ook gelden voor rondvaartboten.

Bron: website Delfland
Zie ook: http://guidovanderwedden.ning.com/profiles/blogs/pilot-strijp-open-...

Weergaven: 133

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2020   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden