Water weblog

Guido van der Wedden

Pilot: Strijp open voor recreatiescheepjes!

De Strijp gaat komend jaar hoogstwaarschijnlijk bij wijze van pilot open als vaarweg. Dat bleek vandaag bij bespreking in de commissie Stedelijk Water en Watersysteem van het hoogheemraadschap van Delfland. Inmiddels heeft Delfland de effecten uitgezocht en kan deze watergang bij wijze van pilot onder voorwaarden bevaarbaar gemaakt worden. Hierdoor ontstaat een nieuwe vaarroute van het Westland naar Den Haag.

In september 2015 voer het bestuur van Delfland over de Strijp, waarna werd gevraagd om te bekijken wat de mogelijkheden voor openstelling van deze vaarweg zouden zijn. Inmiddels is Delfland eruit onder welke voorwaarden de Strijp kan worden opengesteld voor vaarverkeer zonder de ecologie te schaden. Hoogheemraad Hans Middendorp (AWP): "Er wordt nu met de gemeentes Rijswijk en Den Haag overlegd, waarna een en ander definitief kan worden uitgewerkt."

Ik ben hier zeer blij mee. Ik heb hier namens de AWP Delfland immers meerdere malen om gevraagd. Deze vraag kreeg gelukkig brede steun vanuit het bestuur, met name van VVD en CDA. Een mooi afscheidscadeau van Delfland nu ik vertrek als bestuurslid!

Varen over de Strijp van Westland naar Den Haag langs Rijswijk en Wateringseveld

Weergaven: 344

Reactie van Guido op 11 November 2016 op 7.21

Zie ook dit artikel in de Telegraaf Haaglanden.

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden