Water weblog

Guido van der Wedden

Delft en Delfland maken er opnieuw een potje van

Een paar jaar geleden trokken bewoners van de Wippolder in Delft aan de bel bij de AWP Delfland: maaiboten van de gemeente Delft veroorzaakte toen een massale slachting onder vissen. Eerder al kwam de AWP in actie vanwege rottend blad in diezelfde Wijk. Gemeente en waterschap beloofden meer afstemming. Helaas blijkt daar twee jaar later weinig van terecht gekomen. Bewonersorganisatie Wippolder Zuid trekt daarom opnieuw aan de bel.

Een paar weken geleden zijn de sloten in de wijk gebaggerd. Deze week is de gemeente bladeren aan het verwijderen: deze worden met een bladblazer in de sloten geblazen. Op die manier heeft het baggeren weinig effect en zit de sloot opnieuw vol met viezigheid.

Ander voorbeeld: er zijn takken uit de bomen gewaaid, die half in het water, half op de kant liggen. De werklui die nu bezig zijn namens de gemeente, zagen deze takken op de waterlijn af. Het deel dat in het water ligt is namelijk de verantwoordelijkheid van het hoogheemraadschap van Delfland, en laten ze liggen. Het deel dat boven water ligt, op de gemeentegrond, nemen ze mee. Volstrekt onbegrijpelijk, aldus de bewoners.

Ik zal er bij mijn opvolgers op aandringen dat ze opnieuw in actie komen. Voor de vissen helaas te laat, getuige de foto's die in de buurt zijn gemaakt....

Weergaven: 204

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden