Water weblog

Guido van der Wedden

Varen van Westland naar Den Haag via 'geheime' route

Afgelopen jaren heb ik namens de AWP Delfland geprobeerd Delflands taken op het gebied van vaarwegbeheer scherp te krijgen. Het vaarwegbeheer is geen primaire taak van Delfland, maar ik vind dat wij - zonder dat hier kosten aan verbonden hoeven te zijn - via onze regelgeving moeten toestaan dat inwoners van dit drukbevolkte gebied ook vanaf Delflands wateren kunnen genieten van hun leefomgeving. De vraag is echter wie gaat betalen als er wél meer nodig is om een bepaalde route bevaarbaar te krijgen, zoals bijvoorbeeld de Strijp.

Op mijn uitnodiging heeft een vijftiental bestuursleden van Delfland daarom de route van Westland naar Den Haag via de Strijp en Reijnerwetering gevaren. Deze afwisselende route zou voor sloepen die vanuit Den Haag naar het Westland of andersom willen varen, veel plezieriger - én korter - zijn dan de tocht over het Rijn-Schiekanaal. Omdat deze watergang op een aantal plaatsen te smal is voor schepen om elkaar te passeren, is deze niet opgenomen op de Delflandse vaarkaart. Op dit moment mogen daarom alleen mensen met een ontheffing, bijvoorbeeld omwonenden en rondvaartondernemers, over deze watergang varen. De route is ter plekke aanschouwd vanaf de MS Entertainer

Onderweg was er gelegenheid om over het vaarwegbeheer bij te praten. Bestuursleden gingen met elkaar in discussie over wat Delfland wel en niet zou moeten oppakken. Ambtenaren van Delfland gaven uitleg over het huidige vaarwegbeheer, vertegenwoordigers van Den Haag, Westland en de Watersportvereniging Westland benadrukten de behoeften vanuit de gebruikers. Kortom, niet alleen een plezierige, maar ook zeer nuttige tocht. Het onderwerp zal de komende periode zeker nog eens terug komen.


De 'geheime' route over de Strijp in het blauw

 

Weergaven: 1463

Reactie van Guido op 14 November 2015 op 16.44

In de commissievergadering van 3 november heeft hoogheemraad Hans Middendorp (AWP Delfland) over dit onderwerp gemeld:

"dat naar aanleiding van het vaartochtje op de Strijp inmiddels een ambtelijk overleg met de gemeenten is gepland over het onderwerp."

Wordt vervolgd dus!

Reactie van Guido op 10 Mei 2016 op 16.35

Lees hier verder over het vervolg.

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden