Water weblog

Guido van der Wedden

Delfland fietst langs wateren Hoek van Holland

Voorkomen van wateroverlast, veiligheid tegen overstromingen, bereiken van een goede waterkwaliteit en betrekken van bewoners bij het water. Dit zijn enkele doelen van het deelgemeentelijk waterplan dat de deelgemeente Hoek van Holland samen met het Hoogheemraadschap van Delfland en Gemeentewerken Rotterdam heeft opgesteld.
Op vrijdag 11 juni fietsen acht bestuurders van Delfland onder leiding van hoogheemraad Ingrid ter Woorst, bijgestaan door de projectleiders van Delfland, door Hoek van Holland om een toelichting op dit waterplan te krijgen. Over korte tijd beslist het algemeen bestuur van Delfland namelijk over dit onderwerp.


Er fietsen vier bestuursleden van de Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland mee. Fractievoorzitter Jaap van Dam: “Om een goed besluit te kunnen nemen, willen wij ons graag ter plekke op de hoogte stellen van de maatregelen uit het waterplan”. De AWP ziet toe op sobere en doelmatige besteding van het geld van de belastingbetaler. Onderweg stelt hij daarom een paar kritische vragen over mogelijkheden om kosten te besparen.


Ook zijn partijgenoot Guido van der Wedden maakt zich zorgen om de kosten: “Het grootste deel van de kosten wordt gemaakt voor het aanleggen van waterberging in de polders Nieuwland en Noordland. Ik vraag me af waarom. Deze polders worden namelijk komende jaren door projectontwikkelaars ontwikkeld. Laat hen de waterberging in deze polders aanleggen als ze toch bezig zijn.”

Bij het volkstuincomplex komt een bewoner van de Christiaan Weenigstraat naar buiten om te vertellen over de problemen hier: bij hevige regenval stort het riool over en vervuilt de sloot die langs zijn achtertuin loopt. Met Pinksteren was het weer zó erg, dat hij vanwege de stank niet in zijn tuin van het mooie weer had kunnen genieten. “Wordt hier wat aan gedaan?”. De hoogheemraad wisselt gegevens uit en belooft het te zullen uitzoeken.


De AWP is er voorstander van de fonteinen bij het volkstuincomplex in elk geval weer te laten spuiten. Dit brengt zuurstof in, wat de waterkwaliteit ten goede komt en stank tegen gaat. Daarnaast moet er een oplossing komen om riooloverstorten te voorkomen: bijvoorbeeld een bergbezinkbassin, afkoppeling van regenwaterpijpen van het riool, of regenwateropvang door middel van waterpleinen.

De fietsexcursie wordt afgesloten met een kop koffie op het deelgemeenteraadshuis. Hans Middendorp, die komende week namens de AWP fractie het woord over dit onderwerp zal voeren, weet genoeg: “Het is me een stuk duidelijker geworden, ik kan nu mijn vragen voorbereiden”.

Dit artikel van mij verscheen in de Hoekse Courant van 25 juni 2009:

Weergaven: 61

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden