Water weblog

Guido van der Wedden

ProRail verdubbelt het spoor tussen Rijswijk en Delft. Daarbij komt er ook een nieuwe spoorbrug over de Kerstanjewetering, bij 't Haantje, op de grens van Rijswijk en Delft. De brug over de Kerstanjewetering dreigde daarbij te laag te worden. Namens de watersporters heb ik daarom twee jaar geleden een zienswijze ingediend op dit plan. Het tracébesluit is inmiddels genomen en, goed nieuws, de brug wordt hoger!

In het ontwerp-tracébesluit dreigde de brug in plaats van de in dit gebied gebruikelijke doorvaarhoogte van 1,80 m op ca. 1,65 m boven het water te komen. Namens een groot aantal organisaties werd doorop de zienswijze ingediend. 

Na indienen van dit bezwaar bleef het lang stil. In februari was er al goed nieuws: verhoging van de brug kost 70.000 euro meer en de provincie was bereid dit bij te dragen en meldde dit ook aan de minister.

Inmiddels is het definitieve besluit gevallen, worden de bezwaren gehoord en komt de brug dus hoger te liggen.

Een boot met neergeklapte kajuit passeert de huidige spoorbrug (foto Aad van Zeijl)

Verderop in een andere vaarroute is overigens een nieuwe bedreiging ontstaan: bij Den Hoorn kruist een nieuwe weg vanaf de A4 naar Delft de Gaag. Ook de brug over de Gaag dreigt te laag te worden. De gemeente Midden-Delfland heeft echter onvoldoende geld om deze brug op te hogen. Het is te hopen dat ook hier de provincie Zuid-Holland in actie komt.

Weergaven: 346

Reactie van Guido op 27 Oktober 2019 op 15.52

Zie ook dit bericht in het AD van 24/10/2019.

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden