Water weblog

Guido van der Wedden

AWP wint verkiezingen - grootste in Delft

De Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland kreeg bijna 20% van de stemmen bij de waterschapsverkiezingen in Delfland en behaalde hiermee een zetel winst (van drie naar vier zetels). Ook de VVD behaalde bijna 20% van de stemmen. De VVD hield daarmee zijn vier zetels in het Algemeen Bestuur van het hoogheemraadschap van Delfland.

De AWP Delfland werd in Delft de grootste partij. Ik ben hier erg blij mee: zes jaar actief de problemen van inwoners inbrengen betaalt zich nu terug in zetelwinst. De mensen zijn niet vergeten wat de AWP voor ze gedaan heeft. Langs deze weg wil ik al onze kiezers hartelijk danken voor het getoonde vertrouwen!

Water Natuurlijk, PvdA en CDA verloren elk één zetel en kwamen ieder uit op drie zetels. De Partij voor de Dieren blijft gelijk op twee zetels en nieuwkomers CU/SGP en 50+ krijgen elk één zetel.

Bij Delfland zijn 21 gekozen zetels te verdelen. De opkomst in Delfland was 43%, ruim twee keer zoveel als zes jaar geleden en ook ruim boven de opkomst bij de Europese verkiezingen (37%).

De AWP als onafhankelijke partij heeft het fantastisch gedaan!” aldus lijsttrekker Hans Middendorp. “Terwijl de media werden gedomineerd door de landelijke politiek. Twintig procent van de stemmen zou in de 2e Kamer 30 zetels betekenen!“.

De definitieve uitslag, inclusief voorkeurstemmen per kandidaat, wordt maandag bekend.

De voorlopige uitslag (bron: website Delfland)

Weergaven: 145

Reactie van Guido op 12 Oktober 2015 op 13.49
Op verzoek een update ten aanzien van de voorkeurstemmen :
Op 18 maart 2015 kreeg ik bij de waterschapsverkiezingen maarliefst 5.688 voorkeurstemmen. Hier ben ik heel blij mee. Ik ga me de komende vier jaar opnieuw voor úw belang inzetten!

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden