Water weblog

Guido van der Wedden

Coalitieakkoord Delfland goed voor financiën én watersport!

Vandaag tekende ik namens de Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland samen met vertegenwoordigers van VVD, CDA, Water Natuurlijk en de geborgde categorieën bedrijfsgebouwd en ongebouwd het coalitieakkoord "Iedereen bewust van water". Waterbewustzijn is de rode draad in dit akkoord, naast een gezond financieel beleid. Ook het vaarwegbeheer heeft een plaats gekregen. Ik ben dan ook erg tevreden met dit akkoord en wens onze hoogheemraad Hans Middendorp veel succes komende vier jaar!

Vertegenwoordigers van de coalitiepartijen snijden na tekenen van het akkoord gezamenlijk de taart aan

De kostenverdeling van de categorie ingezetenen gaat van 57 naar 54%. Lees meer over dit punt uit ons verkiezingsprogramma hier. Verder gaat het tarief voor de zuiveringsheffing omlaag als gevolg van het afschaffen van de kwijtschelding op de zuiveringsheffing (in twee stappen). Dat betekent per vervuilingseenheid 15 euro in 2019, dus 45 euro voor een huishouden van twee of meer personen. Een behoorlijk bedrag. Daarnaast worden de kosten van de resterende kwijtschelding voor de watersysteemheffing bij de categorie ingezetenen gelegd, omdat alleen ingezetenen in aanmerking komen voor kwijtschelding. Nu betalen bedrijven en boeren hier nog aan mee.
Onze lijsttrekker Hans Middendorp wordt hoogheemraad met portefeuille Watersysteem. Hier valt nu voor het eerst ook het vaarwegbeheer onder en is ook als een van de speerpunten voor 2015-2019 in deze portefeuille benoemd:
"Vaarwegbeheer. De provincie heeft het vaarwegbeheer laten vallen, waardoor er nu een vacuüm ontstaat. Delfland pakt het beleid van de provincie op en grijpt dit aan om het waterbewustzijn te bevorderen en brughoogtes te uniformeren met het oog op recreatief medegebruik."
Ik ben hier erg blij mee omdat een strijd van zes jaar om hier meer aandacht voor te krijgen, met dank aan de vele kiezers, nu geslaagd is. De komende vier jaar gaan wij ervoor om dit verder waar te maken en in te vullen.
Meer info:

Weergaven: 202

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2018   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden