Water weblog

Guido van der Wedden

Een beter milieu begint in de eigen tuin...

Steeds meer regenwater verdwijnt in het riool doordat in particuliere tuinen de hoeveel verhard oppervlak toeneemt: steeds meer mensen ruilen hun gazon of groen in voor tegels. Op deze manier gaat het regenwater via het riool (onnodig) naar de rioolwaterzuivering. Waterdoorlatende bestrating, zoals grind, voorkomt dat het regenwater in het riool terecht komt. Het gebruik van waterdoorlatende bestrating kan daarnaast het verdrogen van de ondergrond tegengaan.


Naast waterdoorlatende bestrating, heb ik op mijn patio ook een regenton gezet. Het is een eikenhouten wijnvat uit de Bordeaux met een inhoud van 225 liter. Hiermee koppel ik het regenwater dat op mijn keukendak valt af van het gewone riool. Pas zodra de ton vol is, loopt het overige regenwater automatisch alsnog het riool in.


Bijkomend voordeel is dat ik in de zomer minder kraanwater hoef te gebruiken voor het besproeien van de planten op mijn dakterras of het wassen van mijn auto. Ook dit levert milieuwinst op.


Lees hier meer over wat je zelf kan doen voor het milieu in je tuin.

Weergaven: 167

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden