Water weblog

Guido van der Wedden

Inwoners Rivierenland wederom slecht geïnformeerd bij verkiezingen

Waterschap Rivierenland brengt weer geen verkiezingskrant uit

De lokale waterschapspartij AWP is verbolgen over het feit dat waterschap Rivierenland geen papieren verkiezingskrant met informatie over alle deelnemende partijen uitgeeft. Een democratische blamage.

Waterschapsverkiezingen raken al snel ondergesneeuwd tussen het verkiezingsgeweld voor de provinciale statenverkiezing/ eerste kamer. Dat op die zelfde dag ook gestemd mag worden voor de waterschappen, weten veel kiezers al niet. De landelijke politieke partijen krijgen zendtijd op televisie en een subsidie voor hun campagnekas, waarmee ze ook voor landelijke media-aandacht kunnen zorgen. Lokale waterschapspartijen zoals de AWP krijgen geen cent subsidie en moeten het vooral van lokale bekendheid hebben. Daarom is een verkiezingskrant, zoals voor 2019 steeds uitgegeven door waterschap Rivierenland, een noodzakelijk medium om inwoners goed te informeren.

In de verkiezingskrant kon elke partij zichzelf presenteren. Deze krant werd vervolgens door het hele gebied van waterschap Rivierenland verspreid. Kort geleden bleek echter dat er, in tegenstelling tot eerdere berichten, toch geen verkiezingskrant komt. In 2019 heeft de AWP ook al protest aangetekend bij het Dagelijks Bestuur van Rivierenland. Ook nu vindt onze fractie dat de krant er alsnog moet komen. De kiezer heeft recht om ook het lokale geluid te vernemen. Dit werkt de democratie niet in de hand.

Weergaven: 93

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden