Water weblog

Guido van der Wedden

Inwoners Rivierenland slecht geïnformeerd bij verkiezingen

Waterschap Rivierenland brengt geen verkiezingskrant uit

De lokale waterschapspartij AWPenLRR is verbolgen over het feit dat waterschap Rivierenland geen papieren verkiezingskrant met informatie over alle deelnemende partijen uitgeeft. Lijsttrekker Stefan Daamen spreekt van een democratische blamage.

Waterschapsverkiezingen raken al snel ondergesneeuwd tussen het verkiezingsgeweld voor de provinciale statenverkiezing/ eerste kamer. Dat op die zelfde dag ook gestemd mag worden voor de waterschappen, weten veel kiezers al niet. De landelijke politieke partijen krijgen zendtijd op televisie en een subsidie voor hun campagnekas, waarmee ze ook voor landelijke media-aandacht kunnen zorgen. Lokale waterschapspartijen zoals de AWPenLRR krijgen geen cent subsidie en moeten het vooral van lokale bekendheid hebben. Daarom is een verkiezingskrant, zoals bij afgelopen verkiezingen steeds uitgegeven door waterschap Rivierenland, een noodzakelijk medium om inwoners goed te informeren.

In de verkiezingskrant kon elke partij zichzelf presenteren. Deze krant werd vervolgens door het hele gebied van waterschap Rivierenland verspreid. Kort geleden bleek echter dan er, in tegenstelling tot eerdere berichten, toch geen verkiezingskrant komt. Lijsttrekker Daamen: “In welk achterkamertje dit besluit is gevallen weten wij niet en daarom hebben wij protest aangetekend bij het Dagelijks Bestuur van Rivierenland. Onze fractie vindt namelijk dat de krant er alsnog moet komen. De kiezer heeft recht om ook het lokale geluid te vernemen. Dit werkt de democratie niet in de hand. Soms krijg ik het gevoel dat we als lokale partij beter Calimero als logo hadden kunnen nemen dan onze kikker met oranje paraplu!

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden