Water weblog

Guido van der Wedden

Het werk van waterschappen - het bouwen van dijken, wegpompen van regenwater en zuiveren van afvalwater - is typisch ingenieurswerk. Vroeger had elk waterschap dan ook een ingenieur die het bestuur adviseerde. Die tijd is voorbij, maar het is nog steeds van groot belang dat er bestuursleden met verstand van zaken aan het roer staan bij de waterschappen, ingenieurs dus. Bij de Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland staan er veel op de lijst: dit is dan ook dé partij van politiek onafhankelijke deskundigen. 

Lijsttrekker dr. ir. Hans Middendorp is landbouwkundig ingenieur. Nummer 3 op de lijst, ir. Guido van der Wedden, is waterbouwkundig ingenieur, in het dagelijks leven werkzaam aan dijkversterkingsprojecten en afvalwaterzuiveringsprojecten voor diverse waterschappen. Nummer 5, ing. Leo Boekestijn heeft zijn opleiding aan de Hogere Tuinbouwschool genoten. Ko Heijboer, nummer 6, heeft civiele techniek gestudeerd en de nummer 7, ir. Frans van Kasteren, technische bedrijfskunde. Nummer 8, Poul de Haan, is civiel ingenieur met specialisatie milieutechniek.


ir. Poul de Haan en ir. Guido van der Wedden

Nummer 9, ir. Peter Ruijs is civiel ingenieur en nummer 10, Jessie Heemskerk MSc., is afgestudeerd aan de hogeschool Rotterdam in de Water Science & Governance. Ook lager op de lijst, onder de lijstduwers, staat een aantal ingenieurs. Onder meer ir. Hans Haarsma, gepensioneerd civiel ingenieur, voormalig medewerker Rijkswaterstaat, Statenlid en secretaris van het KIVI van 1988-2005, Maaike Bon (Bachelor Watermanagement), ir. Jan Kappelleing. Robin van Wissen en ing. Frans Perdijk.

Bij de verkiezingen in 2008 werd de AWP dan ook gesteund door het KIVI NIRIA: de landelijke vereniging van ingenieurs had graag gezien dat er meer ingenieursgeluid doorklinkt in de waterschappen. Meedoen met een eigen lijst bleek niet haalbaar. Daarom riep het KIVI NIRIA op om deel te nemen aan de Algemene Waterschapspartij, omdat deze partij zich richt op goed bestuur zonder politieke doelstellingen en een deskundig bestuur voorstaat.

Weergaven: 167

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2018   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden