Water weblog

Guido van der Wedden

Het hoogheemraadschap van Delfland is op dit moment bezig met dijkversterking van de Vlaardingsekade, tussen Schipluiden en Vlaardingen. Deze kering wordt over een afstand van 2,5 km verhoogd om aan de nieuwste eisen te voldoen. In ongeveer 50 m kade worden bij wijze van proef chips toegevoegd. Een interessante proef, volgens Guido van der Wedden, waterbouwkundige en nummer twee op de lijst van de Algemene Waterschapspartij Delfland voor de komende waterschapsverkiezingen.

Delfland is het eerste waterschap dat een dijk voorziet van chips. Circa 30 van deze chips, zogenaamde GeoBeads, die vol sensoren zitten, worden in het zwakste kadedeel gestopt. De sensoren meten beweging, waterspanning, temperatuur en vochtgehalte en kunnen zo worden gebruikt om te kijken hoe de dijk reageert bij bijvoorbeeld hevige regenval. Het Delftse bedrijf Alert Solutions dat de sensors levert won met dit systeem een prijs van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Delfland heeft het toepassen van innovatieve technieken hoog in het vaandel staan. Guido van der Wedden vindt dit een goed beleid: “Op deze manier stimuleer je de ontwikkeling van nieuwe technieken en kun je al in een vroeg stadium meedenken over verbeteringen en aanpassingen. Aan de andere kant moeten we de kostenkant van dit soort projecten niet uit het oog verliezen: het is niet de bedoeling dat de burger opdraait voor de experimenten van commerciële bedrijven”.

Weergaven: 52

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden