Water weblog

Guido van der Wedden

Provincie betaalt alsnog mee aan kadeverbetering Overschie

De provincie Zuid-Holland gaat naar aanleiding van een motie uit 2014 van de Algemene Waterschapspartij (AWP) nu alsnog ruim drie ton meebetalen aan de overversterking door Delfland in Rotterdam Overschie. 

Eind 2014 diende ik namens de AWP Delfland een motie in waarin ik opriep om de provincie Zuid-Holland te laten meebetalen aan de meerkosten van de oeververvanging bij Overschie omdat de provincie als vaarwegbeheerder dure damwandoplossingen van Delfland vroeg. Deze motie werd destijds unaniem door het bestuur van Delfland aangenomen. De AWP Delfland wil dat Delfland altijd het principe "de veroorzaker betaalt" hanteert. Maar al te vaak hebben andere overheden of bedrijven plannen zonder er rekening mee te houden wat voor kosten die plannen voor het watersysteem met zich meebrengen.

In januari 2016 is bekend geworden dat naar aanleiding van deze motie de provincie nu uiteindelijk alsnog ruim drie ton mee gaat betalen aan Delfland voor deze kadeverbetering. Ik ben blij dat de motie effect heeft gehad: goed nieuws, waarmee maar weer eens is bewezen dat het goed is dat er een kritisch democratisch gekozen bestuur meekijkt bij Delfland.

Weergaven: 123

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2022   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden