Water weblog

Guido van der Wedden

Verlanglijst voor nieuwe waterwethouder Delft

Mij is nog niet bekend wie de nieuwe wethouder wordt in Delft met portefeuille water. Maar, zoals kinderen al lang voordat Sinterklaas in het land is, hebben nagedacht over hun verlanglijst, heb ik ook alvast een verlanglijstje opgesteld van de cadeaus die deze waterwethouder mijns inziens aan onze stad zou moeten geven.


1. Op nummer één natuurlijk het volledig herstel van de stadssingel rond Delft. Het getuigt van toekomstvisie en durf als de nieuwe wethouder dit plan oppakt: veel stadsbewoners staan hier achter. De VVD Delft heeft dit in hun verkiezingsprogramma, maar is helaas niet uitgenodigd voor de gesprekken over een nieuw college.


2. Op twee iets dat de bewoners van de binnenstad al jaren een bezighoudt: de wateroverlast in de binnenstad. Waterwethouder, graag hiervoor eindelijk een oplossing!


3. Op een goede derde plaats, staat het herstel van de vaarverbinding tussen de Binnenwatersloot en Buitenwatersloot. Ook met een klein cadeautje zoals dit is onze stad te verfraaien.


4. Een vierde mooi cadeau zou een volwaardige jachthaven in de Zuidkolk zijn. Zie het plan "Meerhaven" voor een uitwerking hiervan.


Grote verschil met Sinterklaascadeautjes, is dat deze cadeaus aan de stad niet alleen geld kosten, maar dat ook opleveren: het economisch potentieel van bevaarbaar water is enorm!


5. Als vijfde op mijn wensenlijstje: een subsidie voor stadsbewoners die hun tuin of dakterras afkoppelen van het riool: goed voor het milieu en de portemonnaie.


6. En als volgende een toegang tot de binnenstad via de Kantoorgracht. Tegelijkertijd kan dan de woonboot die nu nog zijn afvalwater in de gracht loost op het riool aangesloten worden.


7. Als laatste cadeau graag een bevaarbare Lookwatering. Hiervoor moet de gemeente Delft een brug naar de nieuwe woonwijk in de Harnaschpolder verhogen en ook de gemeente Midden-Delfland moet een brug aanpassen. Kan de nieuwe Delftse waterwethouder meteen kennismaken met zijn collega daar!
Graag kom ik deze verlanglijst persoonlijk bij de nieuwe waterwethouder toelichten!

Weergaven: 137

Reactie van Albertine Nannings op 16 Maart 2010 op 14.57
Als kind van deze tijd heb ik je verlangllijst gedeeld via Facebook...

Opmerking

Je moet lid zijn van Water weblog om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Water weblog

© 2024   Gemaakt door Guido.   Verzorgd door

Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden